fbpx

Sådan forlænger du levetiden på dine dronebatterier

At flyve med drone er blevet populært i Danmark, og at bruge droner til at tage unikke billeder og optager videoer fra luften har aldrig været nemmere. For at holde droner i luften, har man brug for gode batterier – og dit batteris levetid er altafgørende for, hvor længe du kan flyve med din drone. Derfor har vi samlet en række af tips på denne side om, hvordan du kan forlænge dine dronebatteriers levetid.

Få en bedre forståelse af batterilevetid

En af de nok vigtigste faktorer inden for droneflyvning er levetiden på batterierne, bedre kendt som batterilevetiden. Kapaciteten på et dronebatteri afgør, hvor lang tid man kan holde en drone i luften. Den mest sete batterilevetid på nuværende tidspunkt for konsumentdroner varierer et sted mellem 10-30 minutter, hvilket afhænger af batteriets størrelse og vægten på dronen det driver.

Din batterilevetid er dybt afhængig af en længere række faktorer så som: Flyvehastighed, vindforhold, temperatur i flyveområdet, og din flyve højde. Dertil har alle batteriers opladningstid og alder også noget at sige, når det kommer til dets levetid.

Tips til at forlænge batterilevetiden

1. Lad batteriet køle af

Vi vil altid anbefale, at du lader dit batteri køle inden du sætter det til opladning igen. Det gør vi fordi, at dronebatterier kan blive forholdsvis varme under en flyvning, og det kan gå hen og påvirke batterilevetiden. Vi venter altid minimum 30 min. før vi sætter vores batterier til opladning igen – og det samme vil vi anbefale dig at gøre.

2. Oplad batteriet korrekt

Lader du dit batteri sidde i opladeren når det er færdigopladet, eller genoplader du det ikke inden for kort tid efter flyvning til omkring 50%, så kan det have en negativ påvirkning på dit batteris levetid. Vi anbefaler altid at du følger instruktionerne fra drone producenten i forhold til opladning.

3. Dræn ikke batteriet helt

Dræner du dit dronebatteri helt kan det også gå hen og have en dårlig effekt på levetiden. Vi anbefaler, at du altid stopper din flyvning i god tid, inden batteriet rammer et kritisk lavt niveau. Det er ikke kun batteriet du passer på ved at lande inden 0% strøm. Det er også dronen, som du selvfølgelig undgår falder ned.

4. Opbevar batteriet korrekt

Et drone batteri fungere bedst ved stuetemperatur, og derfor bør du også opbevare den inde i hjemmet. Undgå derfor at opbevare det for længe i bilen eller i et skur, da dette kan dræne levetiden i længden.

5. Brug den rigtige oplader

Du bør altid benytte den oplader som du har fået med fra producenten til at oplade dine batterier, eller benytte en oplader som producenten anbefaler. Hvis du bruger en forkert oplader, så kan det også gå hen og påvirke dit dronebatteris levetid negativt.

Opsummering

Batterilevetiden på dine dronebatterier er både en vigtig og meget afgørende faktor for en god og sikker flyvning. Nu forstår du hvordan batteriet fungere, og hvordan du kan forlænge levetiden på det. Derfor kan du nu forbedre din forberedelse af flyvninger og selve flyvningen, for på den måde at spare en del penge på nye batterier på den lange bane.