fbpx

ND-filtre: Den nødvendige tilføjelse til dit dronefotografi

Dronefotografering har fuldstændig revolutioneret hvordan vi i dag både ser og tager billeder af vores verden på. Det er blevet meget nemmere for normale personer, at tage utrolig flotte og unikke billeder og videoer fra luften. Når man skal tage et helt perfekte dronefoto, så er der en enkelt tilføjelse af udstyr, som nemt kan forbedre resultatet gevaldigt. Det er nemlig ND-filtre. I denne artikel dækker vi hvad et ND-filter er, og hvilke fordele du vil opnå ved at benytte dem.

Hvad er et ND-filter til droner?

De to bogstaver N og D står for “neutral density”, som på dansk oversættes til “neutral tæthed”. Et ND-filter er et lille filter af glas eller plast, som du påfører linsen på dit dronekamera. Filteret er produceret så det dæmper mængden af lys, som trænger ind i linsen på dit kamera. Det betyder at du med et ND-filter kan tage billeder eller optage videoer i meget lyse omgivelser, uden at dit materiale bliver overeksponeret.

Hvorfor skal du bruge et ND-filter til dronefotografi?

1. Reducerer overeksponering i billeder og video

Hvis du ønsker at fotografere eller optage video i meget lyse omgivelser, så kan dit dronekamera have svært ved at håndtere den mængde af lyst, som strømmer ind gennem linsen. Det er her man tit oplever at ens billeder bliver overeksponerede, og de unikke detaljer i fotografiet går helt tabt i de mest lyse områder. Med et ND-filter vil du kunne reducere mængden af det lys, som kan komme ind i linsen, og på den måde vil du kunne fange de smukke detaljer i de lyse, men også, mørke områder af dit dronefoto.

2. Forbedrer billedkvaliteten

Ved at bruge et ND-filter, vil du også kunne udnytte en længere lukkertid, som endda også virker i det mest lyse omgivelser. Det vil hermed resultere i, at du med dit kamera på din drone, kan optage langt flere detaljer og bevægelser i billedet. Det gør at du får et meget mere realistisk resultat med flotte detaljer. Alt i alt resultere det i at du får meget mere skarpe og professionelle dronefotos.

3. Skaber bedre videoer

Vælger du at investere i et ND-filter, så får du endnu en bonus her! Fordi et ND-filter giver ikke kun flottere billeder, men skaber også langt pænere resultater når du optager videoer med din drone. Uden et ND-filter kan det være utrolig svært at skabe et cinematic look på din video, fordi du ikke vil kunne få jævne og flydende optagelser, grundet den mængde af lys der kommer ind i dit kamera – da du hermed bliver tvunget til at benytte en høj lukkertid. Det kan du komme på forkant med ved at bruge et ND-filter, da du dermed vil kunne sænke din lukkertid, som i kombination med en lav FPS vil skabe det cinematiske look som alle dronefotografer drømmer om.

Hvordan vælger du det rigtige ND-filter?

Når du skal vælge det helt rigtige ND-filter til dine billeder eller videooptagelser, så vil dit valg være afhængig af de lysforhold du skal optage i. Der findes en lang række af forskellige filtre med niveauer fra ND2 til ND1000, hvor der på hvert niveau bliver reduceret det lys som trænger ind til linsen i forskellig grad. Hos Drone-Eksperten bruger vi som regel ND8-filter til de lyse dage, og ND64-filter til meget lyse omgivelser. Har du spørgsmål til hvilket ND-filter du skal vælge? Så må der gerne skrive til os på vores kontaktside.