fbpx

Hvordan rengør og renser du din drone for skidt og snavs?

Selvom mange dronepiloter ikke tænker over det, så bliver droner, ligesom enhver anden elektronisk enhed, udsat for både snavs, støv, fedt mm., som kan gå hen og påvirke dens levetid og ydeevne. Det er derfor vigtigt at du prioritere at rengøre og rense din drone af og til. Vi hos Drone Eksperten har her lavet en guide med 5 tips til hvordan du kan rengøre og rense din drone.

Hvorfor og hvordan bliver din drone beskidt?

En drone vil som oftest blive brugt i åbne områder og i vidt forskellige vejrforhold, hvilket kan resultere i at den bliver udsat for både snavs, støv, regn og insekter. Hvis man ikke får fjernet det i tide, så kan de gå hen og samle sig i dronens motorer og det vil have en negativ konsekvens for ydeevnen og levetiden på dronen. Udover motorerne, så kan både snavs, støv og fedt og sætte sig på kameraet, hvilket vil påvirke billede og videokvaliteten.

5 tips til rengøring og rensning af din drone

1. Fjern synligt snavs og støv

For at fjerne det værste snavs og støv, anbefaler vi at du bruger en blød børste, evt. en tandbørste, eller bruge trykluft. På den måde kan du komme til ved dronens motoren, propeller og andet teknik uden at ødelægge det. Gør du dette regelmæssigt, så vil din drones levetid forlænges, og du vil spare penge på den lange bane.

2. Rens propellerne

Propellerne kan samle insekter, og lander du i højt græs, kan de også blive snavset og fedtede af væske fra græsset. Dronens propeller er enormt vigtige for dens stabilitet, og derfor skal du være forsigtig når du renser dem. Rens dem ofte med en blød børste, og tør dem godt af med en renseserviet eller en let fugtet klud. Du skal undgå at bruge midler som indeholder alkohol, da det kan skade propellerne. Vi anbefaler derfor, at du laver en opløsning af sæbevand hvis dine propeller er blevet meget beskidte.

3. Rens kameraet

Går du meget op i dit output af drone fotos og dronevideo? Så synes du måske nok at kameraet er en af det mest vigtige komponenter på dronen, og derfor bør du også rense kameraet efter den overbevisning. Vi anbefaler at du dupper kameraet rent med en klud, som du vrider godt op i en sæbeblanding. Derefter skal du tørrer linsen af med en microfiberklud for ikke at beskadige den.

4. Rens fjernbetjeningen (controlleren)

Fjernbetjeningen, også kendt som controlleren, kan også gå hen og samle støv, snavs og fedtede fingre over tid. Brug derfor en fugtig klud til at tørre den af med, og evt. en sæbeblanding på kluden til at fjerne de fedtede fingre effektivt.

5. Opbevar din drone korrekt

Når du er færdig med at rengøre og rense din drone, så er det også vigtigt at du får den opbevaret korrekt. Dette kan du sørge for ved at opbevare den i en ren taske eller en kasse, da den derfor ikke vil blive støvet over tid. Og det bør du gøre med god grund. Almindeligt støv kan finde vej ind i dronens motorer os mindre mekanikker, hvilken kan ødelægge den på længere sigt. Du skal dertil også stræbe efter at opbevare din drone ved stuetemperatur, og undgå fugtige og varme miljøere, samt meget kolde miljøer. Dette er til fordel for de elektroniske dele, og for at forlænge batteriets levetid. Læs mere om hvordan du kan forlænge levetiden på dit dronebatteri.

Lad os opsummere det vi har dækket

Regelmæssig rengøring og rensning af droner er utrolig vigtigt for at holde dens ydeevne i top, og forlænge dens levetid. Ved at følge de 5 tips omkring rengøring og rensning af droner, som vi dækker på denne side, vil man komme rigtig langt i mål. Dog er det også vigtigt at man husker at opbevare droner korrekt når man har taget sig tid til at få den rengjort og renset. Hvis du er i tvivl om hvordan du skal rense din drone, så anbefaler vi at du tager fat i producenten for yderligere spørgsmål.