fbpx

Fremtiden for droner – Hvad kan vi forvente af fremtidens drone?

Droner har i dag allerede nået at revolutionere mange brancher og har åbnet op for et hav af nye og spændende muligheder. Men hvad med fremtiden? Hvad kan vi forvente af droner i fremtiden? I denne korte artikel gennemgår vi de nyeste teknologier, fremskridt og trends inden for drømmeverdenen – og hvilken betydning det har for vores fremtid.

Levering og logistik

Vi har kun set en lille del af det enorme potentiale som droner i fremtiden vil bringe ind i levering- og logistikbranchen. Allerede nu ser vi droner som leverer medicin i Rwanda til hospitaler fra virksomheden Zipline. Og inden for få år, vil vi se droner blive brugt til at levere både mad og pakker – og det glæder vi hos Drone Eksperten os enormt meget til! Flere verdensomspændende virksomheder som Amazon og DHL har allerede vist stor interesse i brugen af droner ved levering og logistik.

3D-kortlægning og inspektion

Droner benyttes også til kortlægning og inspektion af større områder, som er utrolig hurtigt, præcist og effektivt. Droner flyver i dag rundt med avancerede sensorer og kameraer, som kan lave meget præcise 3D-kort over et terræn og nemt finde potentielle skader eller faresignaler på infrastruktur. I fremtiden vil vi se myndighederne bruge droner meget oftere til katastrofehjælp eller redningsoperationer.

Automatisering

En af de helt store trends, som vi ser igen og igen inden for droner, er automatisering af førhen lange og svære processer. Ved at benytte de meget avancerede sensorer og computer vison-teknologi kan droner navigere automatisk. Disse teknikker åbner op for en lang række af nye og super spændende applikationer. For at give et eksempel, så kan droner benyttes til at inspicere store industrielle anlæg, og de kan benyttes til at overvåge skovområder eller afgrøder.

AR, VR og AI

AR, også kendt som Augumented Reality, og VR, også kendt som Virtual Reality, er to teknikker som hele tiden bliver bedre og mere udbredt. Vi forventer også at droner kommer til at spille en stor rolle i udviklingen af dem, samt i brug af dem. Faktisk benytter vi allerede AI (Artificial Intelligence) hos Drone Eksperten når vi inspicerer kloakker. Her bruger vi en billedgenkendelses-AI til nemt og hurtigt at opsnappe mulige skader og potentielle farer i kloakledningerne når vi gennemflyver dem. I forhold til VR, så findes der allerede i dag droner hvor man kan styre dem igennem VR-briller. De kaldes FPV droner, og er utrolig sjove at flyve, men giver også nogle helt fantastiske nye muligheder inden for videografering.

Energikilder

I dag er droner utrolig afhængige af deres batterier, og det er faktisk her vi på nuværende tidspunkt støder på nogle af det største begræsninger ved flyvning med droner. Dog er der håb for fremtiden på dette område, hvor vi forventer at se flere tiltag inden for forskning af alternative energikilder til droner. Her kan man kigge på solcelle teknikker, brintbiler og endda kinetisk energi. Vi håber på at fremtidens forskning kan forlænge dronernes flyvetid og dermed også deres afhængighed af de nuværende batteriløsninger.

Vi glæder os til fremtiden inden for droner

Selvom man føler, at man har hørt meget om droner. Så er droner stadig på et forholdsvist nyt stadie inden for teknologi. Men det er kun en god ting, for det betyder at der er et stort potentiale for forbedringer og smarte applikationer som blot venter på at blive testet af i nærmeste fremtid. Og det glæder vi os til!